tiistai 8. huhtikuuta 2014

Vk 13, 14 & 15

Blogi on jäänyt taas hieman taka-alalle. Sain vihdoin palautettua ison koulutehtävän, mihin olen kaiken energian laittanut jo muutaman kuukauden ajan. Nyt on toinen iso koulutehtävä käsittelyssä, mutta toivon että saan siinä sivussa myös jotain muutakin tehtyä.





Viikonloppuna hemmottelin itseäni omalla ajalla ja herkullisella ruoalla. Ruoka oli tällä kertaa yksinkertainen, mutta erittäin herkullinen! Pitaleipää, jauhelihaa, salaattia ja tzatzikia. NAM!

Tässä nyt pitaleipien ja tzatzikin ohjeet:


Pitaleivät (8-12 kpl)

8 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
3 dl vettä
1 rkl öljyä

Sulata hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola ja suurinosa vehnäjahoista. Viimeisenä lisää öljy ja vaivaa hetki kädellä. Laita taikina liinan alle kohoamaan n. 30 minuutiksi. 
Pyörittele taikinasta 8-12 kpl palloja ja kauli n. 1 cm paksuisiksi levyiksi. Laita vielä jauhotetulle pellille liinan alle kohoamaan n. 10 minuutiksi. Paista 275 asteisessa uunissa 5-8 minuuttia ylätasolla. Leipiin muodostuu uunissa ilmatasku, joten älä tee reikiä taikinaan ennen uuniin laittamista, tai sen aikana.

Tzatziki

1 prk Valio Turkkilainen jugurtti (laktoositon)
1/2 kurkku
3-4 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria

Raasta kurkku raastimella ja aseta raaste joko talouspaperille tai keittiöpyyhkeelle ja purista ylimääräinen vesi pois. Sekotia raaste jugurtin joukkoon ja lisää mausteet. Purista haluamasi määrä valkosipulia joukkoon ja sekoita kunnolla. Aseta jääkaappiin maustumaan vähintään 30 minuutiksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti